Leren inparkeren tijdens je rijlessen

autorijdenTijdens je rijlessen worden door de instructeur verschillende dingen behandeld waarmee je rijvaardigheid verbeterd wordt. Zo is er een deel waarbij je essentiële onderdelen van de auto en motor leert herkennen. Natuurlijk moeten de verschillende handelingen behandeld worden waarmee een auto gereden wordt en tegelijkertijd de situatie in het verkeer kan worden ingeschat. Je moet alles goed beheersen voor het rijbewijs halen, je moet wel goed de weg op gaan.

Als laatste zijn er ook een aantal speciale verrichtingen die je later in het verkeer kunt tegenkomen. Een voorbeeld van een speciale verrichting is het leren inparkeren. Voor het leren inparkeren tijdens je rijlessen wordt er onderscheid gemaakt in drie verschillende manieren van inparkeren.

Vooruit inparkeren

De makkelijkste manier om een auto ergens te parkeren is door gewoon rechtdoor in een parkeervak te kunnen rijden. Echter houdt de oefening tijdens de rijlessen niet op met het enkel inparkeren van een auto. Wanneer vooruit ingeparkeerd wordt dan moet er namelijk ook meestal achteruit weer uit het parkeervak gereden worden.

Achteruit inparkeren

Vergelijkbaar met vooruit een parkeervak inrijden is het achteruit inparkeren. Om de auto veilig tussen twee andere auto’s ingeparkeerd te krijgen moet gebruik worden gemaakt van de twee buitenspiegels op de auto. De rijinstructeur zal je aanwijzingen geven hoe je dit het beste kunt doen. Uit het parkeervak rijden is een koud kunstje wanneer je achteruit ingeparkeerd hebt.

Fileparkeren

De moeilijkste manier van inparkeren en iets waar veel beginnende automobilisten problemen mee hebben is het fileparkeren. Het is een auto tussen twee andere auto’s inparkeren. Omdat dit een lastig een onderdeel is waar je wel vaak mee geconfronteerd kan worden in het verkeer is dit een extra belangrijke bijzondere verrichting waarbij je goed moet opletten tijdens je rijlessen.